TRABZON / ARAKLI - Araklı Bilim ve Sanat Merkezi

Nis

Bu yıl 15.si düzenlenen "Uzaya Giden Bilim İnsanı Olsan Neyi Keşfederdin?" konulu Gratis Çocuklar Arası resim Yarışması'nda merkezimiz ÖYG-2/Resim öğrencisi sevgili İlter, Türkiye 2.si olarak bizlere büyük bir mutluluk yaşatmıştır. Sevgili öğrenciğimiz İlter'i ve ona danışmanlık veren değerli görsel sanatlar öğretmenimiz Filiz AKKAYA'yı göstermiş oldukları bu üstün başarıdan dolayı kutluyor, kendilerine teşekkür ediyoruz.

Nis

18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Finali’nde “ Tarihin Sessiz Tanıkları” isimli projemizle “Tarih” alanında bölge birinciliğine uzandık. Henüz çiçeği burnunda bir kurum olarak bizlere böylesine bir gurur yaşatan değerli öğretmenimiz sayın Aliye ÇEBİ’ye ve kıymetli öğrencilerimiz sevgili Melike, Akif ve Mihrimah’a sonsuz teşekkür ve tebriklerimizi sunuyoruz. Gururluyuz, Türkiye finalinde başarılar diliyoruz.

Nis

Merkezimiz Fen Bilimleri öğretmeni Sayın Aliye ÇEBİ'nin danışmanlığında BYF-1 programına devam etmekte olan değerli öğrencilerimiz Akif Batu PEKER, Melike ERATA ve Mihrimah SÜER tarafından hazırlanan "Tarihin Sessiz Tanıkları-Türk Halı ve Kilim Motifleri" isimli TÜBİTAK 2204-B Projesi Erzurum bölge finaline katılmaya hak kazanmıştır. Kültürel miras ögelerine ilişkin farkındalık oluşturan bu çalışmada Türk halı ve kilim motiflerinin yer aldığı bir sanal müze oluşturulmuştur. Aşağıda bulunan linke tıklayarak sanal müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Sanal müzeyi ziyaret etmek için tıklayınız

Halı ve kilim motifleri bilgilendirme broşürüne ulaşmak için tıklayınız

Nis

Merkezimiz bu yıl 18.si düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda "Tarihin Sessiz Tanıkları-Türk Halı ve Kilim Motifleri" isimli proje ile Erzurum bölge finaline katılmaya hak kazandı. Projenin danışman öğretmeni Sayın Aliye ÇEBİ'yi ve sevgili öğrencilerimizi yürekten kutluyor, bölge finalinde kendilerine başarılar diliyoruz.

Ara

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Adım Zeka İşim Oyun Projesi kapsamında düzenlenen "100. Yıl Resfebe Slogan Yarışması"nda merkezimiz öğrencisi İlter Kağan ASLAN Trabzon il 1'incisi olmuştur. Öğrencimizi göstermiş olduğu başarıdan dolayı kutluyor, süreç boyunca öğrencimize danışmanlık vererek emeğinin ödülle taçlanmasında büyük rol oynayan görsel sanatlar öğretmenimiz Filiz AKKAYA'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

SLOGAN: YÜZ YILDIR YANIYOR BU ATEŞ, CUMHURİYET BATMAYAN BİR GÜNEŞ

Ara

"Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kutuplarda Bilim" temalı resim yarışmasında merkezimiz ÖYG-2 Resim öğrencisi Asel KESKİN "Kutuplar İçin Bir İksir" adlı eseriyle Türkiye üçüncüsü olarak bizleri gururlandırmıştır. Göstermiş olduğu bu büyük başarıdan ve özverili çalışmalarından dolayı öğrencimizi, bu süreçte öğrencimize danışmanlık vererek  kıymetli çalışmasının ödülle taçlanmasında büyük rol oynayan görsel sanatlar öğretmenimiz Filiz AKKAYA'yı yürekten kutlar, başarılar dileriz.

Ekm

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyeti'miz 100 yaşında! 100. yıl kutlamaları kapsamında sınıf öğretmenimiz Burcu ÜNCÜ öncülüğünde merkezimiz destek eğitim öğrencileri tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi ve cumhuriyet panosu hazırlandı. Yaptıkları özverili çalışmalarla bu kutlu günü daha da anlamlı hale getiren öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, bu yıl itibariyle asırlık bir çınar olan Cumhuriyet'imizi kutluyor ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Nice yüz yıllara...

Ekm

2023-2024 eğitim öğretim yılında Araklı Bilim ve Sanat Merkezi ailesine katılarak Uyum Programını tamamlayan değerli öğrencilerimize belgeleri düzenlenen bir törenle takdim edildi. Merkez müdürümüz Sayın Ali MALKOÇ tarafından velilerimize Uyum Programı ve Destek Eğitim Programı hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli velilerimize, başarılarından dolayı öğrencilerimize ve özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarı ve mutluluk dolu bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.